Steeds meer bedrijven willen online aanwezig zijn. De een kiest er voor om het bij een simpele website te houden, terwijl een ander weer liever op social media online aanwezig wil zijn. Ook zijn er steeds meer bedrijven die er voor kiezen om te bloggen. En eerlijk, dat is een hele slimme keus. Waarom? Dat kun je hier lezen. In dit artikel vind je namelijk waarom jij moet bloggen als bedrijf.

Waarom bloggen als bedrijf?

Je betrekt jouw doelgroep in wat je doet

Door het bloggen geef je een kijkje in je bedrijf. Hierdoor wordt jouw doelgroep meer betrokken bij wat je doet. Ze krijgen een vertrouwd gevoel bij het bedrijf. Met een blog dat goed in elkaar zit, kun je jouw doelgroep inspireren en op nieuwe ideeën brengen. Dit laatste zorgt er dan uiteindelijk voor dat je meer producten en/of diensten gaat verkopen.

Meer bezoekers naar je website

Google is dol op actieve websites. Actieve websites zijn websites die continue veranderen. Heb jij geen blog op je website, dan kan het zo zijn dat je minder snel vindbaar bent via Google. Gebruik je wel een blog, dan kan het zo maar zo zijn dat je eventuele klanten, die jou eerst niet konden vinden, nu binnen haalt via Google.

Onderscheid je van je concurrenten

Door te bloggen en jouw mening en ervaringen te delen, onderscheid je je van duizenden concurrenten. Schrijf over de ontwikkelingen binnen je bedrijf, laat mensen kennis maken met je projecten, vertel over wat je werk inhoud etc. Lezers zullen zich vertrouwd voelen bij jouw bedrijf, iets wat je wil natuurlijk. Iemand die zich vertrouwd voelt bij een bedrijf, zal sneller een aankoop doen bij dat bedrijf.

Hoe zakelijk bloggen?

Gebruik simpele termen

In een blog is het de bedoeling dat de lezer leest wat jij doet. Als jij op een hele technische manier vertelt wat jij doet, dan heb je de kans dat je doelgroep de blog weg klikt. En dat is zeker niet wat je wil. Zorg er dus voor dat je op een simpele manier vertelt wat jouw bedrijf precies doet. Een goed en begrijpend verhaal is belangrijk, het blijft namelijk hangen bij de lezer. De volgende keer als de lezer iets nodig hebben wat jij aanbiedt, dan zullen ze meteen aan jou denken!

Het bloggen uitbesteden

Laten we eerlijk zijn.. bloggen is geen hogere wiskunde. In principe kan iedereen het. Het enige nadeel is.. het kost veel tijd. Heb jij bijvoorbeeld een eenmanszaak, dan heb je wel andere dingen aan je hoofd dan teksten uittypen. Gelukkig voor jou, want daar ben ik voor. Ik kan voor jou, op regelmatige basis, blogs schrijven en publiceren op jouw website. De website is beter vindbaar in Google, en je hoeft er eigenlijk niets zelf voor te doen. Dat is fijn toch?

Wil jij mij inhuren voor het schrijven van jouw blogs? Stuur dan een email naar contact@bylonline.nl en misschien heb jij binnenkort wel een website vol met leuke en kwalitatief goede artikelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *