Jaren geleden was ik enorm verslaafd aan een Nederlandse televisieserie. Tot mijn verbazing zag ik de serie ineens op Netflix staan. Ik heb het over de serie Overspel, die te zien was vanaf 2011 bij de VARA. Het is een serie die zich afspeelt in de wereld van misdaad, kunst en zinderende lust. Een thriller over een onmogelijke liefde met fatale afloop tot gevolg. Lees hier waarom jij deze serie zeker moet gaan zien.

Over Overspel

De titel is ontleend aan het wederzijdse overspel van de fotografe Iris Hoegaarde met de advocaat Willem Steenhouwer. Laatstgenoemde is huisadvocaat van een schimmige familie (de familie Couwenberg), terwijl Iris Hoegaarde getrouwd is met een officier van justitie. Deze officier van justitie is betrokken bij het onderzoek naar de familie Couwenberg. Willem is juist getrouwd met een Couwenberg. Al snel komt Iris klem te zitten tussen haar minnaar Willem en haar man Pepijn. Kiest ze voor haar man, of kiest ze voor de wereld van de misdaad en spanning?

Trailer seizoen 1

Hoofdrollen

Bij een goede serie hoort ook een ijzersterke cast. Nou, geloof mij, dat heeft Overspel zeker!

Willem Steenhouwer wordt gespeeld door Fedja van Huêt en Sylvia Hoeks vertolkt de rol van Iris Hoegaarde.
De rest van de hoofdrollen worden vervuld door Kees Prins, Ramsey Nasr, Rifka Lodeizen en Guido Pollemans.

Wat maakt Overspel zo goed?

De serie Overspel heeft een meesterlijk verhaal, die je tot het laatste moment blijft boeien. De acteurs spelen hun rol perfect, wat natuurlijk ook niet anders kan, met zo’n goede cast. Vooral Kees Prins, die de rol van Huub Couwenberg voor zijn rekening neemt, is magistraal. Het is niet voor niets dat deze serie, maar ook de acteurs, verschillende prijzen hebben mogen ontvangen.

Verder kijkt de serie ook fijn weg, de serie blijft namelijk van begin tot eind spannend. De verschillende plotwisselingen zullen je steeds op het verkeerde been zetten.

Tot slot, laten we eerlijk zijn, een paar avonden lang naar Fedja van Huêt kijken is ook zeker geen straf, toch? Of ben ik de enige daarin?

Ben jij van plan om de serie Overspel te kijken op Netflix?

De Nederlandse serie Overspel staat eindelijk op Netflix!
Pinterest afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *