Mijn keuze om freelancer te worden, is geen keuze vol zekerheden. Ik heb nu het geluk dat ik een langere opdracht heb lopen, maar ook hier komt weer een einde aan. Dit betekent dus dat ik langzaamaan weer opzoek moet naar freelance opdrachten, maar hoe kom je nou aan opdrachten als freelancer?

1) Vraag rond in je directe omgeving

In het begin wist ik ook echt niet waar ik opdrachten vandaan moest halen. Ik zocht allerlei vacaturesites af, sites voor freelancers etc. Toen bleek dat ik helemaal niet zo ver hoefde te zoeken voor mijn eerste opdracht. Mijn tip? Laat weten, via social media, dat je op zoek bent naar een opdracht. Misschien heb jij wel iemand in je vriendenlijst met een eigen bedrijf, die precies opzoek is naar wat jij aanbiedt!

2) Maak gebruik van Jellow

De behoefte aan online content stijgt nog steeds en daarmee ook de vraag naar copywriters. Een copywriter is een tekstschrijver die is gespecialiseerd in het schrijven van reclametekst en andere wervende teksten. Het is een populaire term tegenwoordig en het is dan ook lastig om jezelf te onderscheiden. Maak reclame voor jezelf en biedt zelf je diensten aan op verschillende websites. Ik ben zelf een enorme fan van Jellow, waar ik nog wel eens opdrachten vandaan haal!

3) Doe ondertussen ervaring op

Wil jij niet stil zitten, maar heb je op dit moment even geen opdracht, dan
kan het best interessant zijn om een tijdje voor Textbroker te schrijven. Hier kun jij, op je eigen niveau, (product)teksten schrijven voor bedrijven. (Stiekem ben ik ook ooit zo begonnen). Je zal merken dat je met de dag beter wordt en je verdient er nog een leuk extraatje mee ook!

Hoe kom jij aan opdrachten als freelancer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *