Als digital nomad ben ik gelukkig niet non-stop aan het werk. Zo had ik vandaag een heerlijke vrije dag ingepland. Ik besloot een citytrip naar Alanya te maken. Ik hou van Alanya in de winter, maar in de zomer kom ik er liever niet. Het is mij dan veel te druk en veel te toeristisch. Maar voor nu was het gelukkig nog heerlijk rustig. Ik heb veel gezien, veel gelopen en lekker gegeten. Vandaag neem ik je mee op een citytrip naar Alanya. Wat is er te doen in Alanya, wat zijn de bezienswaardigheden en wat mag je echt niet missen? Lees het in dit artikel!

Over Alanya

Alanya is een badplaats aan de Turkse Rivièra. Deze bekende badplaats heeft alles wat je in een vakantiebestemming zoekt: cultuur, strand, een goed uitgaansleven en heerlijke winkeltjes. Wat voor vakantietype je ook bent, Alanya heeft het allemaal!

4 bezienswaardigheden in Alanya

In Alanya is ontzettend veel te doen, zoals ik hierboven al vertelde. Helaas is het een beetje te veel om alle bezienswaardigheden op te schrijven, daarom heb ik er voor gekozen om de 4 leukste bezienswaardigheden in Alanya met jou te delen.

1) Het kasteel

het kasteel van Alanya

Het kasteel van Alanya, Alanya Kalesi, is een middeleeuws kasteel, dat gebouwd is op een heuvel. Dit kasteel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en als je er geweest bent dan snap je het meteen. Door de ligging heb je een geweldig uitzicht over de haven van Alanya en het Kleopatra strand.
Sinds enkele jaren is het kasteel van Alanya te bereiken met de kabelbaan. Dit is een unieke en mooie ervaring, die je zeker niet mag missen! Boven bij het kasteel vind je een restaurantje, veel authentieke winkeltjes en een klein museum. Het is dus echt de moeite waard om even naar boven te gaan!

2) De Rode Toren

De kızıl kule, ook wel de Rode Toren genoemd, kun je vanaf de haven van Alanya zien staan. Het steekt er namelijk overal bovenuit. Bezoek de toren, klim omhoog en geniet van het prachtige uitzicht.

3) Dimçayı

In het imposante Taurusgebergte bevindt zich de dimçayı rivier. Hier hebben meerdere restaurantjes zich gevestigd met picknicktafels en kun je zitten op vlotten met kussens. Bijna overal serveren ze het authentiek Turks ontbijt. Wil jij je echt even onderdompelen in het binnenland van Turkije? Dan is deze locatie zeker geschikt!

4) Cleopatra strand

Heb je de cultuur wel even gezien en wil je heerlijk relaxen op het strand? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan het Cleopatra strand. Dit is het bekendste strand van Alanya en de legende gaat dat Cleopatra hier elke dag baadde aan de voet van van de klif.

Eten met een prachtig uitzicht

Wil jij ook eten met dit prachtige uitzicht? Dat kan, want er zijn verschillende restaurantjes om de haven van Alanya heen gebouwd. Het restaurant waar ik gezeten heb is het Balkon Cafe Alanya, ook wel Balkon Nargile Cafe & Bistro genoemd. Lekker eten en vooral heel mooi uitzicht!

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Alanya?

4 bezienswaardigheden in Alanya
Pinterest afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *